top of page

Bir hafta boyunca şeker yemeden nasıl yaşanır?

İngiliz blog yazarı Helen Knifesmith bir hafta boyunca rafine şeker içeren gıdalardan uzak durma kararının ardından yaşadıklarını anlatıyor.

İngiliz Blogger Helen Knifesmith bir hafta boyunca rafine şeker içeren gıdalardan uzak durma kararının ardından yaşadıklarını anlatıyor.​

Gün 1 - Dünyanın sonu bugün olabilir.

Ve bu sabah büyük kararla uyandım. Bir hafta boyunca şeker yemeyeceğim büyük bir maceranın içindeyim. Kendimi zırıl zırıl ağlamak veya yepyeni hissetmek gibi uç duygulara hazırlamaya çalışıyorum. Sonunda olacağı en baştan söylemek gerekirse; bu herkesin doldurması gereken bir çile.

En zoru ilk gün. Şeker diye kazınıyorum. Baktığım her yerde ağzımın sularını akıtan tatlılar görüyorum. Aklı başında bir insanken açlıktan ölen bir şeker canavarına dönüştüm.

Gün 2 - Değişiklikleri hemen hissetmeye başladım.

Uzun ve yorucu bir günün ardından erkenden uyandım. Vücudum bana teşekkür ediyordu; Zindeydim, gülümsüyor ve hafif hissediyorum. Sabah her zamankinden erken kalktım, aynı zamanda da iyi bir ruh halindeydim. Böyle zor bir kararın, birçok mükemmel sonuca yol açacağını kim bilebilirdi.

Gün 3 - Cildim parlıyor.

Tenim yumuşak ve pürüzsüzdü. Tüm iğrenç lezzetler ölüyordu çünkü kendimi her türlü şekerli gazlı içecekten uzak durmaya zorlamıştım. Tüm o güzellik ürünlerinin ve yüz maskelerinin, uzun yıllar boyunca hiçbir işe yaramadığını hissettim. Keşke birileri bana daha önce bunu söylemiş olsaydı.

Gün 4 - Uyku düzenim iyileşiyordu.

Artık uyku ile aşk-nefret ilişkisinin olmadığını fark ettim. Zamanında uyudum ve zamanında uyandım. Uyku döngüm yıllar boyunca berbattı ama şekersiz olmak herşeyi değiştirdi. Her ne kadar kendime özel bir teste tabi tutsam da, uykum daha önemliydi. Böylece, inancım değişmeye başladı.

Gün 5 - Alternatifleri keşfettim

Bir çikolata ya da pastayı alıp kimsenin beni göremeyeceği yerlere kaçayım gibi duygular yaşamıyorum ama yine de arada bir zorlanıyorum ve güçlü olmalıyım.

Yoğun şeker isteği duyduğumda diyetimi bozmayan ve sağlıklı beslenmemi sağlayan bir çok meyve yemeye başladım.

Gün 6 - Eski kıyafetlerime girmeye başladım

Yapay şekerin her türlüsünden uzak durduğumdan, fazla kilolarımdan kurtulmaya sağlıklı beslenmeye ve kaliteli uyumaya başladım. Bütün bunlar yetmez gibi kilo vermeye ve eski kıyafetlerime girmeye başladım. Tanrım! İnsan başka ne ister ki.

Gün 7 - Kendimle bağlantıya geçiyorum

Huzurluyum, mutluyum ve nihayet her şeyin farkındayım. Yemeğe karşı tutumum değişmişti. Artık hayatım zevkle değil, doğru ve sağlıklı beslenmeyle ilgiliydi. Aklım ve vücudum bana teşekkür ediyor gibiydi.​

bottom of page